304 сгради в четири населени места пострадали от торнадото в Разградско
304 сгради в четири населени места пострадали от торнадото в Разградско / netinfo
304 са пострадалите от торнадо сгради в Разградско. Очаква се днес щетите да бъдат остойностени. Няма пострадали хора и животни.

От четири населени места в Разградска област е подадена информация за пострадали от торнадото сгради –съобщи директорът на “Гражданска защита”- Разград Петко Петков. Най-сериозни са щетите в Завет, там всяка пета сграда е с порутен покрив, пострадали са 200 обществени и частни имота. Очаква се днес комисия да остойности пораженията – обясни зам.-кметът Ертан Бахар. Ток и вода има навсякъде, заради скъсани жици е спряно електричеството в част от общинския център. Екипи на Е.он работят по отстраняване на аварията. От 220 къщи в Топчии пострадали са 68.

В община Разград торнадото минало през още едно село – Побит камък, там са отнесени покривите на 30 сгради. Природното явление е стигнало и до община Исперих, в село Свещари е отнесен покрива на читалището. Няма пострадали хора и животни. Вятърът е бил със скорост 20м./сек. с пулсации до 24 м./сек. Събарял е по пътя си огромни дървета и билбордове. Шосетата в региона вече са разчистени и проходими.