27 са съборените къщи в Цар Калоян, всяка трета е наводнена
27 са съборените къщи в Цар Калоян, всяка трета е наводнена / netinfo
Приключи раздаването на хляб и минерална вода за всяко семейство в Цар Калоян. Това съобщи шефът на “Гражданска защита” – Разград Михаил Иванов. БТР-и са обиколили бедстващия град, спирали са пред всеки дом – увери той. Утре същата процедура ще бъде повторена.

Ще започне и изпомпването на вода от най-пострадалите къщи. Засега данните сочат, че от водния стълб са съборени 27 сгради, всяка трета къща обаче е наводнена.

Продължава издирването на трима човека – леля и 7-годишната й племенница и възрастна жена, телата ще бъдат търсени утре от водолази в река Хлебаровска. По-рано през деня е открит жив пастир, обявен от близките си за изчезнал. Откритите трупове на удавници са 5 – сочат данните на “Гражданска защита”.

Бедстващият град бе посетен днес от президента Георги Първанов, вицепремиера Емел Етем и социалния министър Емилия Масларова. През целия ден в местното училище заседава Областният кризисен щаб.

Очаква се в четвъртък да започне описването на нанесените щети – каза Михаил Иванов. Съседни общински управи са обещали да изпратят специалсти ТСУ, за да помагат при остойностяването на пораженията.