19-годишно момиче бе изнасилено в Шумен
19-годишно момиче бе изнасилено в Шумен / netinfo

19-годишно момиче от Шумен е било изнасилено от 24-годишен мъж с инициали М.М. от село Бяла река, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал вчера в района на Паметник “Създатели на българската държава” в Шумен. За престъплението е съобщила 20-годишната приятелка на изнасиленото момиче.

При първоначалните разговори с двете момичета полицаите установили, че същата вечер те са посетили две заведения в Шумен. В заведение на ул. “Съединение” се запознали с две момчета, които им се представили само със собствени имена или прякори. След като напуснали заведението младите мъже им предложили да отидат да пият бира в района около Паметник “Създатели на българската държава”. Двете девойки се качили в микробус на младежите и потеглили към паметника. Преди да стигнат там, младежите спрели в страни от пътя и 24-годишният мъж изнасилил по-малкото момиче. След това двамата избягали от местопрестъплението.

20-годишната жена запомнила регистрационния номер на микробуса и го посочила на полицаите. При проведените мероприятия е установено, че автомобилът е собственост 44-годишен мъж от село Бяла река. Веднага са уведомени служители на РПУ - Велики Преслав за изясняване кои лица са ползвали микробуса през нощта. Установено е, че това са 19-годишният син на собственика и 24-годишен мъж от селото.

Изнасилвачът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.