18 - годишен отмъкна златен пръстен от приятел и го заложи
18 - годишен отмъкна златен пръстен от приятел и го заложи / Dariknews.bg

Тийнейджър отмъкнал златен пръстен от свой познат и го заложил, съобщиха за Дарик от полицията. Снощи потърпевшото момче и неговият баща сигнализирали за това в полицията.

Пред полицаите 15-годишният младеж обяснил, че пред няколко дни се запознал с момче, което е малко по-голямо от него. Преди дни се видели в Градската градина, след което се разходили по бул. "Славянски" в града. На връщане в района на пл. "България" по-големият поискал да разгледа пръстена му и му казал, че иска да го използва за няколко часа, момчето му го дало. Часове по-късно младежът се опитал да се свърже по мобилния телефон със своя по-голям познат, но той не му отговарял.  След това тийнейджърът съобщил за случая на баща си.  

Полицаите издирили в дома му по - голямото момче, което е взело пръстена. Това е 18-годишният А.А., който не е криминално проявен. Той е бил задържан за 24 часа. Обяснил, че е оставил пръстена в заложна къща на бул. "Славянски" в Шумен. Образувана е преписка, работата по изясняване на случая продължава.