17-годишен младеж пострада от силната буря
17-годишен младеж пострада от силната буря / netinfo

17-годишно момче от шуменския квартал "Мътница" е пострадало снощи след като е било ударено от 20-метров клон, който е паднал върху него, след като е бил прекършен от силния вятър. Момчето е било прегледано, в момента е настанено за лечение във Втора хирургия на МБАЛ-Шумен, съобщи за Дарик директорът на лечебното заведение д-р Недко Тодоров. Младен е с комоцио, рана на главата и контузия на крака. Очаква се до няколко дни да бъде изписан, уточни д-р Тодоров. 

17-годишният Аденов е бил ударен от клона, след като е тръгнал да се прибира от тренировка по футбол. Инцидентът е станал на стадиона във Велики Преслав, съобщи кметът на града Димо Бодуров. На място му е била оказана първа помощ от треньора и съотберниците му. По-късно детето е било откарано за преглед в спешния център във Велики Преслав, а след това е било транспортирано в шуменската болница, където е прегледано и освободено.

Бурята е съборила 4 дървета в Шуменско, каза за Дарик директорът на Областна дирекция „Гражданска защита” Александър Недеков. Някои от дърветата са затруднили движението по основни пътни артерии в Шуменско . От Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен съобщиха, че скоростта на вятъра снощи е достигнала до 20 метра в секунда.

Още за инцидента с пострадалото момче, чуйте от интервюто с Димо Бодуров.