164 изибирателни секции отвориха врати за втория тур на изборите в Търговищка област
164 изибирателни секции отвориха врати за втория тур на изборите в Търговищка област / Борислав Курдов

В две от общините на Търговищка област днес се провежда втори тур от местните избори - в областния център Търговище и в община Попово.

В Търговище кандидати за кметското място са д-р Дарин Димитров издигнат от ГЕРБ и Емине Якубова от ДПС. В първия тур разликата между двамата бе 101 гласа в полза на д-р Димитров.
В Попово кандидат за седми мандат е Людмил Веселинов, издигнат от местна коалиция „Заедно". Срещу него на балотажа застава кандидатът на ГЕРБ Стефан Иванов.

Балотажи се провеждат в още 27 села на Търговищка област- по десет в Търговище и Попово, четири в община Омуртаг, две в община Опака и в село Черни Бряг, община Антоново, където днес имат право да гласуват 90 души.

Изборният ден започна нормално, председателите на общинските комисии потвърдиха, че в 6 часа са отворили всички 164 избирателни секции.

С голям интерес се следят изборите в две от селата - в Братово, Търговищко, където на първия тур двамата кандидати постигнаха равен изборен резултат от по 50 процента, и в село Първан, община Омуртаг, където на втори тур се явяват трима претенденти, след като на 25 октомври, след преброяване на бюлетините, се оказа, че втория и третият кандидати за кметове са получили равен брой гласове.

В община Търговище право да гласуват имат 53 153 души, като седем от тях - са навършили пълнолетие през седмицата между двата тура. Двама от тях празнуват днес и своите рождени дни.
В община Попово в избирателните списъци са записани 26 859 души.