11 пожара гасиха шуменските огнеборци за денонощие
11 пожара гасиха шуменските огнеборци за денонощие / netinfo

11 пожара са погасили през денонощието служителите на РД "Пожарна безопасност и защита на населението", информират от ОД на МВР-Шумен. Девет от тях в селата Лозево, Дибич, Добри Войников, Стан, Хиподрума, разклона за кв."Макак" и улиците Перуника" и " Никола Вапцаров са в сухи треви и са без преки материални загуби.

750 декара лозя са изгорели в пожар край село Драгоево. Сигнал за инцидента е получен на 4 август в 13:54 часа. В местността" Средния ръд" е изпратен екип на противопожарната служба в Смядово, а малко по-късно съдействие при гасене на пожара са оказали други два екипа от Велики Преслав. Пламъците са локализирани, пожарът е погасен с близо 10 тона вода, спасени са 150 декара лозя. Причината за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Пластмасов контейнер за смет пък е изгорял в пожар в Нови пазар. Сигнал за инцидента е получен в 16:46 часа вчера. На ул."Петър Берон" в града е изпратен противопожарен екип, който загасил пламъците. Спасени от изгаряне са други два контейнера за смет.