Златната гъдулка ще се проведе в неделя
Златната гъдулка ще се проведе в неделя / netinfo
38-то издание на фолклорния фестивал “Златната гъдулка” ще се проведе в неделя на хижа „Приста”. Формации и индивидуални изпълнители от 38 селища от областите Русе, Велико Търново, Разград и Силистра ще се включат в конкурсната програма, която започва в 9 часа.

Своя талант ще покажат 26 певчески групи, 10 народни хорове и вокални групи, три танцови състава, две групи за игри на песен, три дуета, двама разказвачи и 11 индивидуални изпълнители. На сцената ще бъдат представени и 10 обичая. Участниците ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. д-р Димитрина Кауфман - етномузиколог, д-р Джени Маджаров – етнограф, Иван Донев – хореограф, Людмила Григорова – етномузиколог, и Илина Сиракова – етнолог.

Ще участват и деца от Фолклорен танцов ансамбъл “Здравец” при Общински детски център за култура и изкуство. Специални гости на празника ще бъдат популярната Конушенска група с ръководител Никола Илиев и Младежкият танцов състав “Дойна Дунари” от Гюргево, чието изпълнение ще бъде около 12.00 ч. във фестивалния ден.