Зима и хомеопатия

/ netinfo
„Нежната медицина“ ще бъде темата на ноемврийското Родителско кафе на Лечебни заведения „Медика“. То ще се състои от 18:00 часа, на 28 ноември, сряда в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов”-Русе. Лектор ще бъде д-р Малинка Димитрова - специалист по неврология и клинична хомеопатия. 

Среща в лилаво

В днешни дни темата за хомеопатията е доста актуална във всеки дом, в който живее малко дете. Всички сме чували думата, използвали сме рекламирани или предписани продукти с такова действие, но дали наистина сме запознати със същността ѝ?

Често свързваме този вид лечение само с крайната форма - капки или малки хапченца и други, които трябва да приемаме през няколко часа. Това обаче въобще не изчерпва същността на хомеопатията - съчетание от лечение, изкуство и философия.

Денталното здраве при децата

По време на сбирката родителите ще имат възможност да научат повече за интересното създаване на метода в края на 18-ти век. Тъй като при него действа не само лекарственото вещество, а и информацията за него, д-р Малинка Димитрова ще запознае майките и татковците с това какво е добре да имат в домашната си хомеопатична аптечка.

Важно за родителите на деца от 0 до 3 години

Ще даде и насоки за профилактика на заболяванията в есенно-зимния сезон и ще обясни защо „подобното се лекува с подобно“. Всички желаещи да научат повече за хомеопатията са добре дошли на Родителското кафе. Входът е свободен, а от Лечебни заведения „Медика“ са подсигурили безплатно кафе и чай.