Тази сутрин, те блокираха кръстовище между две населени места
Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път на протест и блокираха кръстовище, съобщава NOVA.

Русенци организират протест заради мръсния въздух

Причината - искат ремонт на трасето и безопасно пътуване. Става дума за отсечка от 49 километра, която се използва като обходна, когато се затваря пътя Русе-Бяла.

По този път минават и тежките камиони в дните, когато има забрана да се движат по първокласния път. Около 30 автомобила 60 души протестират на кръстовището между селата Божичане и Красен.

Блокирано е движението от Русе за Иваново. „Искаме да ползваме нормален и безопасен път. Години наред, може би 3-4, водим кореспонденция. Последната такава беше в началото на 2018 година - подписка до АПИ, поети обещания, неспазени обещания, никаква поддръжка по отношение на крайпътната растителност”, сподели организаторът на протеста Росен Тимчев.

Протест срещу жрици на любовта в Русе (ВИДЕО)

„В момента се извършва изрязване на крайпътната растителност, на избуялите храсти. Всичко това се прави във връзка с поддръжката на пътя за есенно-зимния сезон.

Работата не е спирала. През май беше изкърпена компрометираната пътна настилка”, коментира инж. Ростислав Стефанов, директор на Областно пътно управление-Русе.
nova.bg