Жители на русенски села готвят автомобилна блокада заради лош път (ВИДЕО)

Тази сутрин, те блокираха кръстовище между две населени места

Тази сутрин, те блокираха кръстовище между две населени места
Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път на протест и блокираха кръстовище, съобщава NOVA.

Русенци организират протест заради мръсния въздух

Причината - искат ремонт на трасето и безопасно пътуване. Става дума за отсечка от 49 километра, която се използва като обходна, когато се затваря пътя Русе-Бяла.

По този път минават и тежките камиони в дните, когато има забрана да се движат по първокласния път. Около 30 автомобила 60 души протестират на кръстовището между селата Божичане и Красен.

Блокирано е движението от Русе за Иваново. „Искаме да ползваме нормален и безопасен път. Години наред, може би 3-4, водим кореспонденция. Последната такава беше в началото на 2018 година - подписка до АПИ, поети обещания, неспазени обещания, никаква поддръжка по отношение на крайпътната растителност”, сподели организаторът на протеста Росен Тимчев.

Протест срещу жрици на любовта в Русе (ВИДЕО)

„В момента се извършва изрязване на крайпътната растителност, на избуялите храсти. Всичко това се прави във връзка с поддръжката на пътя за есенно-зимния сезон.

Работата не е спирала. През май беше изкърпена компрометираната пътна настилка”, коментира инж. Ростислав Стефанов, директор на Областно пътно управление-Русе.
nova.bg