Земното кълбо в Русе по покана на Каолин
Земното кълбо в Русе по покана на Каолин / netinfo
Подвижна класна стая във формата на земно кълбо ще гостува в Русе. Тя е подарък от фирма “Каолин” за Деня на Земята. Класната стая представлява надуваем глобус-модел с диаметър 6,5 метра, направен с помощта на сателитни снимки от Космоса.

В тази среда 120 деца от 5 и 6 класове на СОУ „Христо Ботев”, ОУ „Иван Вазов” и ОУ „Любен Каравелов” ще учат и ще се забавляват. Те ще влязат на занятията през цип в Тихия океан, ще разберат как се предава енергията в природата, ще съставят хранителни вериги, ще се превръщат в растения, бозайници и хищници.

Целта е чрез демонстрации и игри учениците да се запознаят с проблемите на околната среда и европейските ценности за нейното опазване.

Занятията в подвижната класна стая ще се проведат във фоайето на Община Русе и ще продължат цял ден. Те ще бъдат открити в 10 ч. от Александър Прокопиев - главен изпълнителен директор на "Каолин" АД. Създател на класната стая „Земно кълбо” е Фондация „Тайм-Екопроекти”, финансирана от Програма „Европа 2002” на Европейската комисия.