Заспал младеж задръсти паркинг
Заспал младеж задръсти паркинг / netinfo

Пиян младеж заспал пред университета в паркираната си на пешеходна пътека кола. Когато полицаи го събудили започнал да буйства срещу тях. Инцидентът е станал вчера сутринта, малко преди 8 часа. Служител от Второ РУП на път за работа е забелязал, че на ул. «Студентска», в района срещу университета е възникнал някакъв проблем. Граждани са недоволствали срещу паркирана кола, която е пречела да излязат други автомобили от близкия паркинг.

Полицаят констатирал, че пред входа на университета е имало неправилно паркиран автомобил "Фолксваген Голф 3", който стоял на пешеходната пътека, в близост до входа на автомобилен паркинг, разположен срещу ресторант "Кръстника". Паркираната колата препречвала автомобилния поток от и за паркинга. Вътре във возилото спял мъж, който както по-късно се е оказало бил собственикът М.Й. на 19 г. от гр. Русе.
Направени били многократни безрезултатни опити младежът да бъде събуден. Служителят на реда повикал дежурен полицейски патрул за съдействие.

След като в крайна сметка се разсънил 19-годишният, който бил във видимо нетрезво състояние, получил разпореждане от един от полицейските служители да представи документите си за самоличност. М.Й. първо категорично отказал да направи това, после демонстративно заявил, че няма да им ги даде и ги пратил «да си гледат работата», а накрая най-неочаквано ударил с две ръце в гърдите един от полицейските служители, който залитнал към близко паркиран автомобил. Младежът бил отведен с патрулната кола във Второ РУП, за да бъде взето отношение по случая. Там М.Й. продължил да проявява арогантното си поведение спрямо полицейските служители като ги обиждал, използвайки серия квалификации по техен адрес. Русенецът е изпробван за алкохол с дрегер, а уредът отчел 1.92 промила. По случая, срещу М.Й. е заведено незабавно производство.