Започва Есенният салон на изкуствата
Започва Есенният салон на изкуствата / netinfo

Днес се открива Есенният салон на изкуствата и културата, който Община Русе организира традиционно в партньорство с местни и национални културни оператори  през септември, октомври и ноември. Тази година на русенската публика ще бъдат предложени над 40 събития в областта на културата и изкуството - изложби, концерти, фестивали, филмови вечери, както и  Русенския карнавал.

Първото събитие от програмата, което ще открие Есенния салон, е мултимедийният концерт „Червената цигулка”, с участието на Русенската филхармония. Концертът започва от 20 ч. на Площада пред Общината.  При лошо време концертът ще се премести в зала „Филхармония“.

Диригентската палка ще държи Владимир Бошнаков, а солист ще бъде Чавдар Вълков (цигулка).

Чавдар Вълков е роден в Плевен, където от ранна детска възраст започва да свири на цигулка. През 1996 г. завършва висшето си образование със специалност цигулка в класа на проф. Е.М.Попова. От 1998 г. участва в европейските и световни турнета на New York Harlem Theatre с операта „Порги и Бес”, на която става концертмайстор малко по-късно, през 2004 г. В периода 2000-2003 г. е помощник-концертмайстор на Плевенската филхармония. През 2003 г. става асистент-мениджър на оркестъра на Васко Василев и Памела Никълсън „Voodoo orchestra”, който участва в благотворителен концерт в “Royall Albert Hall” – Лондон, заедно с величия като Дзукеро, Сара Брайтман, Омар Фарух и др. 2 години по-късно отново е асистент-мениджър на оркестъра на Васко Василев, този път наречен Super orchestra girls, с който концертира из България. От 2010 г. работи съвместно с испанската импресарска агенция „Powerstring Media Music” в реализацията на звукозаписни проекти за Западна Европа и Америка.