/ iStock/Getty Images
На 14, 15 и 16 ноември, от 19:00 часа в голямата зала на Доходното здание ще се проведе 44-тата Джаз среща Русе 2019, организирана от ОП „Русе арт“, Клуб на дейците на културата и Фондация „ППП“.

Новият юбилеен сезон на Операта в Русе започна със силен старт

Програмата на фестивала през тази година е в три дни и включва както изявени български джаз музиканти - обичани от нашата публика, така и чужди изпълнители – гостуващи за първи път в Русе,.

Първата вечер ще започне с група Крис Крос , в която влизат :Петър Момчев-саксофон, Александър Логозаров-китара, Васил Вутев-барабани и Евден Димитров-бас. Втори в програмата ще се представят група „Екология“ - с музикантите: Димитър Карамфилов-контарбас, Марина Господинова-вокал, Христо Йоцов-барабани, Михаил Йосифов-тромпет и Константин Костов-пиано

Операта в Русе представя балета "Спящата красавица"

Във втората вечер ще се изявят Васил Спасов - квартет: Димитър Льолев-саксофон, Атанас Попов-пиано,Михаил Иванов-бас. Програмата ще продължи с Антони Дончев- квартет: Антони Дончев-пиано, Димитър Семов-ударни, Димитър Сираков-бас, Венци Благоев- тромпет и Борис Петров-саксофон.

Третата фестивална вечер ще представи новия проект на Ангел Заберски със Стоян Янкулов, барабани и Борис Таслев, контрабас. 44-та Джаз среща ще завърши с гостите от Англия Габриел Дю Комбл.

Русенска опера представя "Турандот"

В състава влизат певица, акордеон, бас и пиано. Билети се продават на касата в Доходно здание.