Започна лятната ваканционна програма в Комплекса за социални услуги
Започна лятната ваканционна програма в Комплекса за социални услуги / снимка:КСУДС

Лятна ваканционна програма „Здравей, лято” започна от началото на юли в  Комплекса за социални услуги за деца и семейства и ще продължи до 05.09.2013г. В нея могат да участват деца на възраст от 6 до 18 години. Основната цел на програмата е да предостави условия за ангажиране на свободното време на децата по полезен и забавен начин, както и да даде възможност на всички участници с учене чрез преживяване да усвоят различни знания и умения.

Всеки ден от 10.00 до 11.00 часа и от 16.00 до 17.00 в понеделник и петък в Комплекса за социални услуги за деца и семейства под ръководството на обучени специалисти ще се провеждат безплатни занятия в различни клубове по интереси. В понеделник децата ще могат да творят в клуб „Забавна работилница” и ще се учат да жонглират в клуб „Жонглиране”, във вторник ще спортуват в клуб”Спорт”, в сряда любителите на природата и игрите ще могат да участват в клуб „Природознание и игри на открито”, в четвъртък в Клуб „Вълшебството на приказката” ще създават и драматизират приказки, в петък ще творят и създават атрактивни бижута в клуб „Бижу”.

Времето на любителите на танците е в петък от 16.00 до 17.00 часа в клуб „Музика и танци”. Под ръководството на профисоналисти децата ще усвояват различни латино танци и български народни хора. Най-активните малки и големи участници в края на програмата ще получат интересни награди, осигурени от Комплекса за социални услуги.