Заловиха мъжа, нападнал жена в сладкарница
Заловиха мъжа, нападнал жена в сладкарница / Дарик Русе

Русенските полицаи задържаха извършител на серия въоръжени грабежи. Той е заловен в хода на разпоредена от главния секретар на МВР специализирана операция. След установяване на самоличността му е бил отведен в районното управление, където се изяснило, че от началото на годината 30-годишния мъж живеел на квартира в града.

Изяснено е, че това е същият мъж, който на 1 февруари нахлу в магазин за захарни изделия, заплаши продавачката с нож и блудства с нея, а малко по-късно си тръгна с оборота и мобилния й телефон.  Четири дни по-късно мъжът проникнал и в магазин за хранителни стоки – този път той бил въоръжен с пистолет и пред уплашения поглед на търговката се измъкнал с 300 лева от оборота.

Последният му набег е на 9 февруари в пункт за изкупуване на вторични суровини, когато насила отнел 150 лева от служителката, като я заплашил с пистолет. При извършените процесуално-следствени действия са открити  и иззети ножът и газовият му пистолет, задържан е за 24 часа. След повдигане на обвинение, ще бъде поискано удължаване на мярката му за неотклонение „Задържане под стража” за срок от 72 часа.