Заловиха извършител на серия кражби от коли
Заловиха извършител на серия кражби от коли / netinfo

Заловен е извършителят на поредицата кражби от автомобили, съобщиха от полицията. В края на миналата и началото на тази седмица в Областната дирекция на МВР в Русе бяха регистрирани кражби на вещи и части от МПС, извършени по сходен начин, в различни квартали на Русе. Основно предмети на посегателствата са ставали музикалните устройства от купетата на колите или панелите им, като са изтръгвани от кабелите или пък са повреждани при неуспешен опит да бъдат демонтирани. При извършените огледи се оказваше, че страничните или обзорните стъкла на превозните средства са строшени с твърд предмет, вероятно камък. Дори около или вътре в някои от колите полицаите откриваха такива предмети – паве, тухла, камък.

След проведените оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти във Второ РУ на МВР, извършителят на престъпленията е бил установен и задържан. Според събраните данни това е 19-годишен младеж от с. Подайва, Разградска област. Изяснено е, че от деянията му са пострадали возила от марките “Фолксваген”, “Пежо”, “Гранд Чероки”, “Мерцедес”, “Ауди”, “Опел”, “Хонда”, които са били паркирани в кварталите “Родина”, “Възраждане”, “Здравец”, “Здравец Север”. Към момента има данни за участието му в 12 кражби.

С цел разкриване на цялата престъпна дейност на младежа, образуваните досъдебни производства по отделните случаи са обединени в едно общо дознание. Проведени са редица процесуално-следствени действия за доказване на престъпленията му. Част от инкриминираните вещи са открити в заложни къщи в Русе. Крадецът е признал пред разследващите за извършените от него посегателства. Взета му е мярка “задържане под стража” до довеждането му пред съда, за срок от 72 часа.