Заловиха извършител на грабежи от жени
Заловиха извършител на грабежи от жени / netinfo

Полицията разкри серийни извършители на кражби и грабежи. След серия сигнали за грабежи през последния месец е задържан 26-годишен осъждан русенец. Някои от нападенията са извършени на улицата, като от жертвите са издърпвани и късани златни колиета, а други са пресрещани на междуетажни или асансьорни площадки и отново със сила са им отнемани ланци или пръстени. До момента криминалистите са събрали данни, че мъжът е автор на 6 грабежа, като работата по разследването на престъпната му дейност продължава.

Въпросните 6 деяния, станали през май са: грабеж на ул. «Студентска» на 17 май, около 12 часа, където от жена на улицата е издърпан ланец на стойност около 1400 лева; нападението в района зад Стоматологията в Русе, на 7 май, около 12.30 часа, когато от жена бе издърпано от врата златно синджирче с висулка; отново на 7 май, но на ул. «Доростол», около 16 часа, срещу църквата «Успение Богородично» при разминаване с жена от врата й е издърпано колие за около 1000 лева; в началото на май, на 2 и 3, имаше още две такива деяния на ул. «Муткурова» и на ул. «Борисова», където в блокове на междуетажна и асансьорна площадки пак със сила, след блъскане и затискане с крак, от жени са отнети златни ланци и пръстен, на обща стойност за около 1100 лева; на ул. «Борислав» около 17.30 часа на 10 май, срещу царквата «Успение Богородично», от жена е издърпан ланец от бяло и жълто злато.

Голяма част от предметите на грабежите, са намерени и иззети от полицията. Работата на криминалистите продължава. В хода на полицейските действия са открити и други златни колиета придобити от престъпна дейност, за които обаче не е установена собственост. Служителите на реда апeлират към гражданите, които са станали обект на подобни престъпления и не са сигнализирали, да направят това.