Задържаха мним посредник, мамел с работа в ОАЕ
Задържаха мним посредник, мамел с работа в ОАЕ / DarikNews

В Русе е задържан 46-годишен мъж за измами при посредничество за работа в чужбина, съобщиха от полицията. Той прибирал по над 500 лева от всеки един от измамените с обяснението, че парите са необходими за разходи за документи.

Полицейската операция по задържане на измамника е проведена от служители на  областните дирекции на МВР в Разград и Русе.
При разследването е установено, че от края на февруари до средата на април мъжът е успял да заблуди 15 души от Разградска област – мъже на възраст от 29 до 63 години. Той се представял за посредник на чуждестранна строителна фирма и предлагал работа в Обединените арабски емирства. Така ощетил всеки един с по 562 лева – определената от него тарифа за изготвяне на необходимите документи, общо 8430 лева. Измамникът действал чрез обяви в местен вестник. Наел и офис в Разград, където уреждал срещите с кандидатите за работа.

При претърсване в имотите, стопанисвани от извършителя, полицаите иззели компютърна конфигурация, флаш-памет, дискове с информация, 5 мобилни телефона. Освен това са открити и незаконно притежавана ловна пушка-двуцевка и 5 патрона 12-ти калибър. Разследването продължава.