Задържаха 14 гранични полицаи на Дунав мост за корупция
Задържаха 14 гранични полицаи на Дунав мост за корупция / Sofia Photo Agency

14 гранични полицаи са били арестувани на ГКПП Дунав мост при операция на дирекциите Вътрешна сигурност и Гранична полиция. Това съобщи за Дарик министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

10 от задържаните ще останат в ареста за 72 часа. На останалите е поискана парична гаранция от по 2000 лева. Полицаите са били арестувани заради корупция. Разследването срещу тях е започнало преди 3 месеца, след получени сигнали от изнудвани граждани, преминали през пункта. По думите на вътрешния министър, те са вземали малки суми, но редовно.

Директорът на Регионална дирекция гранична полиция в Русе комисар Виктор Гецов потвърди за Дарик, че са задържани 14 гранични служители и текат разпити. Той заяви, че повече информация по случая ще бъде дадена утре след обяд.

Директорът на ОД на МВР Русе комисар Светослав Първанов заяви, че дирекцията не е участвала в акцията и няма отношение по случая нито пряко, нито косвено, но че днес той е уведомен за действията на колегите му от Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР.