Юлиян Гарелов оглави СДС в Русе. Ще прави сините водеща политическа сила.
Юлиян Гарелов оглави СДС в Русе. Ще прави сините водеща политическа сила. / netinfo

Юлиян Гарелов е новият председател на СДС-Русе. Той бе избран единодушно на днешната общинска конференция. Гарелов заменя на поста д-р Теодор Оджаков, чийто мандат изтече. Кандидатурата на новия председател беше единствена.

 

С избирането на Юлиян Гарелов СДС-Русе сътвори прецедент в историята на партията. Гарелов е първият председател, който заема поста за втори път. Той беше лидер на общинското ръководство в периода 1996-1997 г., но бе отстранен след като името му нашумя около скандалната приватизация на „Хлебна мая”. Последва оневиняване два пъти от по три съдебни инстанции.

 

„Ще работя активно за авторитета на СДС в Русе, и партията да бъде водеща политическа сила”, заяви Гарелов. Целта на новото ръководство е СДС да бъде парламентарно представена партия, като са сигурни, че ще могат да вкарат поне един депутат от Русе в следващия парламент.

 

Днес бе избран и общински изпълнителен съвет, който заменя досегашното общинско ръководство. За секретар на изпълнителния съвет бе избран Любомир Митев. Мандатът на новото ръководство е двугодишен.