/ Петър Тодоров, архив
Възрастен мъж загина при пожар в дома си. Тази нощ служителите на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" са гасили пожар в апартамент в блок „Сакар планина“ в Русе.

84-годишният собственик на жилището е починал. Сигнал за пожара е постъпил в 21:32 часа. Апартамента е на осмия етаж в блок „Сакар планина“. Огнеборци от Втора РСПБЗН–Русе с два противопожарни автомобила и служители от Първа РС "ПБЗН"-Русе с автомеханична стълба са изпратени за гасене на пожара. Изпратени са и екипи на полицията.

Пожар унищожи складове в Русе (СНИМКИ/ВИДЕО)

Първоначалният сигнал е бил, че гори терасата на жилището. При пристигане на място са се виждали силни пламъци, излизащи от терасата на осмия етаж. Живущите в района са информирали, че малко преди пристигането на екипите на адреса се е чул гръм. Хората от блока са казали, че има вероятност собственикът – мъж на 84 години да е вътре.

Мъжът е открит паднал в банята. Той е откаран от екипа на ЦСПМ-Русе в болницата, но по-късно е съобщено, че е починал. Евакуирани са били около 10 човека от входа. Пожарът е изгасен. Нанесени са щети по кухнята и терасата на апартамента, силно са опушени всички стени. Причините за възникване на пожара и за смъртта на възрастния мъж предстои да бъдат изяснени.