Възрастен мъж едва не изгоря при пожар
Възрастен мъж едва не изгоря при пожар / ОДП Русе

Възрастен мъж с увреждания е настанен в болницата с изгаряне втора степен на долните крайници и интоксикация. Състоянието му е стабилно, но е оставен за наблюдение. 68- годишният русенец е пострадал при пожар в къща на ул. “Връшка Чука" в жк “Дружба 1”. Сигнал за инцидента е подаден в 21.35 часа в събота. Къщата била собственост на 71-годишен мъж, а в нея живеели пострадалият мъж и негова близка.

Първи на мястото на инцидента са пристигнали двама полицейски служители, които  извадили от горящата къща наемателя. Пожарът е обхванал цялата застроена площ на къщата и половината от покривната конструкция, която се е срутила. Огнеборците са изгасили пламъците, като са успели да предотвратят разпространението на пожара към съседните къщи. Потърсено е и съдействие от екип на "ЕОН", който е дошъл по-късно, за да изключи захранването на електричеството и така да обезопаси района.

Причината за пожара се изяснява, има съмнение, че до или под леглото на наемателя е имало поставен котлон за отопление, който може да е станал причина за запалването. Предстои разследване.