Връчват наградите Русе в събота, гост ще е Мариана Попова
Връчват наградите Русе в събота, гост ще е Мариана Попова / netinfo

Традиционните награди „Русе” ще бъдат връчени на тържествена церемония в навечерието на 24 май. Отличията ще бъдат раздадени по време на празничен концерт, посветен на Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Той е по сценарий на Бояна Шандуркова, сценография на Виолета Радкова, а режисьор е Александър Беровски. Началото е в 18 часа в събота в Доходното здание.

В програма ще участват Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, балетът при Оперно-филхармоничното дружество с художествен ръководител Мариана Захариева, формация за модерен балет „Мираж” при Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Томова, студио за модерен балет „Фрийдъм” с ръководител Анита Атанасова, детско-младежкия хор „Свети Георги победоносец” при ОМД с диригент Мина Влайкова, актьори от ДТ „Сава Огнянов”, деца от детските градини „Детелина” и „Чучулига”, както и Дивна Станчева.
Специален гост на тържествения концерт е певицата Мариана Попова.

Наградите „Русе” се връчват за изкуство, култура, образование и наука. 28 предложения са постъпили в отделите „Образование” и „Култура” до крайния срок.

На 24 май от 10.30 ч. шествие от ученици, водено от Общинския духовия оркестър и мажоретки, ще потегли към площада, където от 11.00 ч. ще започне празничният концерт, организиран от Общинския детски център за култура и изкуство. Двата лъча ще тръгнат от ПГДВА „Йосиф Вондрак” и от СОУ „Хр. Ботев”. В тържеството ще участват детско–юношеският фолклорен ансамбъл „Зорница”, детска вокална група „Слънце”, формация за модерен балет „Мираж”, Клуб по акробатичен рокендрол „Маги” и клуб по спортни танци „Фламинго”. Водещ ще бъде актьорът Венцислав Петков.