Волейболен турнир в памет на Стефан Панчев
Волейболен турнир в памет на Стефан Панчев / netinfo
Третият мемориален турнир по волейбол за девойки в памет на Стефан Панчев ще се проведе събота и неделя под патронажа на кмета Божидар Йотов. Турнирът се организира от Общината и волейболен клуб “Дунав” със съдействието на дружествата "ПРОММОНТ" ООД - Русе и "Актив" ЕООД - Варна.

В третото издание на състезанието ще участват отбори от 5 клуба от градовете, в които е работил Панчев- “Локомотив” - София, “Спартак–96” - Плевен, “Черно море” - Варна и русенските волейболни клубове “Дунав” и “ДИЕМ”. Срещите ще се проведат от 9 ч в зала "Дунав". Официалното откриване на турнира и на барелеф на Стефан Панчев ще се състои от 15.30 часа на 14-ти април.

Стефан Панчев е роден на 10.06.1941 г. в с. Бойчиновци, област Монтана. Отдава 25 години от живота си за развитието на волейбола в Русе. Под негово ръководство женският отбор на “Дунав” – Русе записва най-славните си спортни страници. Най-висок връх в кариерата си Панчев постига на световното първенство през 2002 г., когато е старши треньор на женския волейболен отбор, с който България заема осмо място. Стефан Панчев е почетен гражданин на Русе.