Веско Маринов стана зам.-областен управител
Веско Маринов стана зам.-областен управител / снимка: Областна администрация - Русе

Веско Маринов е новият заместник областен управител на Русе. Той ще замести досегашния зам.-областен Иван Григоров, който вече е зам.-кмет на Русе.

Веско Маринов ще поеме ресорите на своя предшественик: земеделие и гори; транспортно обслужване и безопасност на движението; здравеопазване и социални дейности; комунални дейности и благоустройство; етнически въпроси и изповедания; координиране и подпомагане дейностите в областта на младежта и спорта; отбранително-мобилизационна подготовка, сигурност и борба с корупцията; защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи; поддържане на зоната на ГКПП „Дунав мост”; ресорно отговаря за дейностите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт и проблемите на регионалното развитие в тези ресори; за връзките с международни организации, региони и области от други държави по отношение подпомагане координацията, взаимодействието и реализирането на съвместни проекти.

Веско Йорданов Маринов е роден на 7.12.1957 г. в Русе. Средното си образование завършва в Техникума по механотехника. Има бакалавърска степен по специалност „Икономика и управление на кооперациите” от Стопанска академия „Д. Ценов” – Свищов. В същото висше училище защитава и магистърската си степен по „Управление на бизнеса”. Професионалният му опит започва през 1977 г. в Аграрно-промишлен комплекс „Димитър Благоев” – Русе. През 1983 г. е избран за председател на потребителната кооперация в Мартен. От 1990 г. до момента се занимава с частен бизнес. Има фабрика за производство на облекло. Зам.-председател на Общински съвет – Русе през мандат 2007-2011г. Семеен, с двама сина и един внук.