Ваня Щерева отново ще чисти ПП Русенски Лом
Ваня Щерева отново ще чисти ПП Русенски Лом / netinfo

Почистване в районите на археологическите резервати Ивановски скални църкви и Средновековен град Червен организира международната природозащитна организация WWF, във връзка с Националния ден на природните паркове-23 май. Почистване, а също освежаване и ремонтиране на туристическата инфраструктура се организира във всичките 11 природни парка в страната.

За желаещите да се включат в акцията за Русенски Лом е осигурен транспорт пред градската библиотека от 9.00 ч. или от 10.30 ч. И тази година всеки от парковете има свой посланик - популярна личност, която също ще се включи в почистването. За Русе това отново е певицата Ваня Щерева.

За останалите паркове това са посланикът на Великобритания Стийв Уилиамс, тенис звездата Маги Малеева, телевизионният и радиоводещ Ники Кънчев и журналистът от bTV Венелин Петков, актьорът Филип Аврамов, познат от „Царете на комедията”, журналистът от RE:TV Иван Бедров, синоптикът на bTV Станислава Трайкова, ръководителят на консулски отдел на посолство на Германия Волфганг Вендел, Вики от група «Мастило», фотографът Александър Иванов, познат с фотографиите си на България отвисоко, синоптикът на bTV Христина Балинска,  Димо от група PIF, и актьорът Асен Лозанов от бургаския театър.