В Русенския университет посрещат Деня на шегата с целувки
В Русенския университет посрещат Деня на шегата с целувки / Дарик Русе, архив

Русенският университет ще отбележи Международния ден на хумора и шегата, 1 април, с поредица от събития под мотото „Усмихни се и накарай някого да се усмихне“. Цял ден клоун, заедно с три асистентки, ще се разхождат във фоайетата на Университета, ще прегръщат и подаряват целувки на студенти, преподаватели и гости. Фотограф-репортер пък ще „улавя“ най-любопитните моменти от случайните срещи на Клоуна.

В 10:45 ч. във фоайето на Ректората ректорът, чл.-кор. проф. Христо Белоев, ще открие изложба на най-новите шаржове на русенския художник Огнян Балканджиев.

От 16:00 ч. в Канев център разградският сатирик и поет Дулинко Дулев ще направи „статистически анализ“ на университетските усмивки, запечатани във фоторепортажа от снимки с Клоуна.

Вечерта от 19:00 ч. в Канев Център актьорите от театър „Сълза и Смях“ ще развеселят публиката с комедията „Горката Франция“.

 

Преди, по време и след 1 април ще се организират колективни посещения на FACEBOOK страницата "Русенският университет се смее", която вече е събрала пад 1400 харесвания.  Всеки, който желае, може да публикува в нея нещо, което да ни накара да забравим всекидневните си грижи и да се усмихнем.