/ община Русе
Жителите и гостите на Русе ще имат възможността да се насладят на 3D видео мапинг прожекция върху емблематичната сграда на Съдебната палата.

Събитието се организира на 1 и 2 октомври от 20:00 часа по Проект ROBG-499 LIVE, в който участват съвместно Русенският университет „Ангел Кънчев”, регионалните исторически музеи в Русе и Силистра, и музеите в Кълъраш и Дробета - Турну Северин.

прожекция
община Русе


Техническата реализация на събитието е възложена на русенските специалисти по триизмерно съдържание от „Торнадо Студио“ и на ветераните в провеждането на събития от този тип – „Форматик Лаб“ от София. Събитието се организира и провежда със съдействието на Община Русе и Окръжния съд.

прожекция
община Русе

За първи път у нас: 3D мапинг на българската индустрия (ВИДЕО)

Освен в Русе, 3D видео мапинг прожекцията ще бъде представена и пред румънска публика-на 4 и 5 октомври прожекцията ще бъде видяна и върху сградата на Регионалния музей „Железни врата” в Дробета Турну Северин.

прожекция
община Русе


Събитията ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки. Организаторите призовават зрителите да използват лични предпазни средства и да спазват дистанция.
 
община Русе