Удължен е срокът за записване в уъркшопа През очите на Русе
Удължен е срокът за записване в уъркшопа През очите на Русе / netinfo

 

Удължен е срокът за записване във фотографския уъркшоп конкурс „През очите на Русе”

Регистрацията е удължена и възможна на:http://www.desense.eu/workshop/

Дизайн център Десенс реши да удължи срока за регистрация в предстоящия уъркшоп конкурс до 6-ти април, когато стартира и първата тема . Все още може да се запише за участие всеки, който обича фотографията и я практикува в свободното си време, желае да научи от професионалните фотографи Николай Колев и Георги Кехайов, графичен дизайнер и художник, повече от кухнята или просто изпитва нужда да бъде полезен и да помогне за общата кауза. След проведения уъркшоп, всички заснети кадри от участниците ще бъдат подредени в изложба и оценявани на сайта на проекта. Най-харесаната фотография ще бъде отличена с награда, която е достатъчно стимулираща всеки участник да покаже най-доброто от себе си. Най-интересните снимки ще бъдат подредени в изложба и отпечатани на картички. Част от приходите в цялата кампания ще бъдат дарени на социална институция. Наградите, осигурени от Фото павилион също не са за изпускане - подготвена е изненада за всеки участник.

С какво ще се запознаете:

● Основни хардуерни познания, избор на обективи;

● Формиране на концепция за фотосесията и нейното прилагане.

● Къде да търсим вдъхновение?

●Стрийт и фотография в градска среда, запечатване на момента. Как да се подготвим за снимки?

●Как да намерим себе си и да формираме собствен стил?

●Композиция, атмосфера,естетика, работа със светлина и как да се предаде творчески момент на една снимка, разговор с модела, разбиране психология,стил, настроение,изграждаме на сцената.

●Кога да снимаме, в зависимост от избрано място и климатични условия; използване на естествена светлина.

Camera RAW (съвременната „тъмна стаичка”), работа с Photoshopи как да се обработи една снимка според посланието и концепцията.

●Обработка на снимката с raw-конвертор.