Училище за родители отваря врати в АГ-комплекса
Училище за родители отваря врати в АГ-комплекса / Дарик Русе, архив

Училище за бъдещи родители отваря врати в Акушеро–гинекологичния комплекс на МБАЛ-Русе АД. Първата лекция пред родители ще бъде изнесена след официалното откриване, което ще се състои на 28 май 2013 г. от 13.00 часа в конферентната зала на болницата в Хирургичния блок.

„Училище за родители$ има амбицията, да зареди бъдещите родители с полезни знания, за да дарят спокойствие и сигурност на най-ценното в живота – детето.

„Училище за родители” е формат за предродилна подготовка. Целта на обучението е да се постигне правилна информираност около темите за раждането, кърменето и отглеждането на дете. Обучението осигурява активно съдействие на раждащата в родилната зала, продължително кърмене и правилен, съобразен с науката за детето подход при отглеждането на новороденото, кърмачето и малкото дете.

Лекциите са безплатни и са отворени за всеки, който се интересува от темите – бъдещи майки и татковци, настоящи родители и дори баби и дядовци. Те ще се  провеждат  ВСЕКИ ВТОРИ ВТОРНИК на месеца  от 13.00 часа в МБАЛ-Русе АД - конферентна зала на Хирургичен блок/АГ-комплекс.

МБАЛ-Русе АД има сключен договор за доброволен труд с Миряна Валериева Машева – представител на Ла Лече Лига България за участие в „Училище за родители” чрез предоставяне на информация за кърмене, захранване и отбиване на детето, както и информация за дейността на Ла Лече Лига България.

Информация за темите и лекторите  -  акушер-гинеколози, неонатолози и анестезиолози, водещи обучението можете да получите на сайта на болницата на адрес: http://www.mbal.rousse.bg

Предоставяне на допълнителна информация и записване се извършват от Регистратура на АГ-комплекса към МБАЛ-Русе АД на телефон: 082/877 511 и/или на сл.и-мейл: roditeli@hospitalruse.org.