Ученици от математическата гимназия на национално състезание за предприемачи
Ученици от математическата гимназия на национално състезание за предприемачи / DarikNews

Екипът „Smart City" от МГ „Баба Тонка"-Русе получи покана от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) да вземе участие в националното ниво на състезанието „Get in the Ring”. В надпреварата на 17 ноември, в Интер Експо Център София ще участват Барбара Митева, Кристина Косовска и Мария Ташкова от 10 клас на гимназията.

Името на състезанието „Get in The Ring” (Влез в ринга) представя концепцията му – start-up компаниите презентират своите идеи в боксов ринг пред квалифицирано жури. Основната идея е да бъде предоставена възможността на иновативни компании да представят своите идеи на международната предприемаческа сцена и да им помогне да разширят своята мрежа от контакти.  Целта е и създаване на връзки на ученическите компании с инвеститори, готови да предоставят финансиране за техните продукти и да им съдействат в намирането на нови пазари и потенциални клиенти.

ABLE ще бъдат и регионален домакин на Международното състезание за start-up компании за Източна Европа през януари 2016 г.