Търсят 27 оператори за спешния телефон 112 в Русе
Търсят 27 оператори за спешния телефон 112 в Русе / netinfo
Стартира конкурс за назначаване на оператори за работа на спешния телефон 112 в Русе, съобщават от Министерството на извънредните ситуации. Спешният център в Русе ще обслужва областите Русе, Разград, Велико Търново, Силистра и Габрово.

В него ще бъдат назначени 27 оператори, които ще приемат и обработват по електронен път обажданията, получени на спешния телефон за възникнали инциденти, бедствия и аварии. Операторите трябва да имат средна образователна степен, да ползват западен език, да притежават компютърна грамотност. Ползването на втори западен език или език на съседна държава ще е предимство. За 20 от местата се изисква минимален стаж от 2 години, а за останалите - условието не е задължително.

Бъдещите оператори на спешната линия трябва да имат бързи адекватни реакции и позитивен подход. Конкурсът се състои от тест и практически изпит - психологически тест и интервю. Новоназначените служители ще преминат обучение за работа със системата.

Услугата на телефон 112 в Русе ще заработи в края на годината, заедно с останалите центрове от системата за спешно повикване в Монтана, Варна, Кърджали и Бургас.

Документите се подават в „Гражданска защита”- Русе на ул. „Църковна независимост” № 18 или на адрес: София, пл. „Света Неделя” № 6. Изискванията са поместени и на сайта на министерството - http://www.mdpba.government.bg/konkursi.