Турски шофьор кара пиян из Русе, при проверка троши с глава полицейска кола
Турски шофьор кара пиян из Русе, при проверка троши с глава полицейска кола / netinfo
Турски пиян шофьор опитал да потроши с главата си полицейски автомобил в Русе. Докато полицаите му пишели акт, мъжът нанесъл удари с глава по колата им, счупил на две места предното обзорно стъкло и задната лява колонка, съобщават от полицията. Турският гражданин бил засечен с “Фолксваген Голф” с русенска регистрация по улица “Яребична”. При полицейската проверка той имал агресивно и неадекватно поведение, а пробата му за алкохол с дрегер показала 2,39 промила. Водачът бил откаран в отрезвителя.

През почивните дни са били установени още няколко случая на водачи, шофирали след като са пили. Направените им проверки с техническо средство, както и химични експертизи на взети кръвни проби в 5 от случаите, са показали концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 промила. За констатираните престъпления срещу тези водачи са започнати бързи производства по чл. 343 б от НК.

1.66 промила е била концентрацията на водач на товарен автомобил, който предизвикал катастрофа на паркинга на бившето СО МАТ. Турският шофьор се качил на “Мерцедес”, привел го в движение и се ударил в друг товарен автомобил, паркиран пред него.

Полицаите от РПУ – Сливо поле засекли трима водачи с алкохол. 55-годишен мъж е бил спрян зад волана на ВАЗ в с. Бръшлен. Измерената му концентрация на алкохол била 1.44 промила. 27-годишен пък карал товарен “Пежо Боксер” с концентрация 1.21 промила на главния път Русе – Силистра. В Сливо поле водач шофирал “Форд Фиеста” с 1.75 промила алкохол.