Трупът на изчезналата русенка открит в Дунав
Трупът на изчезналата русенка открит в Дунав / netinfo

Трупът на изчезнала русенка е открит във водите на река Дунав край Долно Ряхово, съобщават от полицията. 38-годишната Румяна Гинева бе обявена за изчезнала преди десет дни от баща й. Мъжът обяснил на служителите на реда, че тя е трябвало да се яви на работа. Двамата се занимавали с търговия, имали магазинчета до рампата на пазара в Русе.

След като дъщеря му не отишла на работното място, около обед възрастният мъж я потърсил в жилището й, където открил петна от кръв в хола на апартамента. От дома на жената липсвали вещи, съобщават от полицията. Румяна беше обявена за общодържавно издирване.

На 4 октомври сутринта рибари се натъкнали на обемист сак във водите на река Дунав, близо до брега. В чантата мъжете открили труп на жена. Оперативно-следствените действия установили, че това е тялото на 38-годишната русенка.

Според експертизата на Съдебна медицина смъртта на жената е настъпила в резултат на черепно-мозъчна травма. Събраните доказателства потвърждават първоначалната версия на криминалистите, че 38-годишната Румяна е била убита.

Работата по случая продължава.