/ ТСК-Русе
Трима състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб са включени в разширения състав на националния отбор по вдигане на тежести в София, който се готви за предстоящото Европейско първенство при мъжете и жените. Надпреварата тази година ще се проведе между 26 март и 2 април в столицата на Румъния - Букурещ.

Повиквателни от старши треньорът на националния тим Иван Иванов са получили Надежда Мей, която се състезава в категория до 53 килограма, Ангел Русев, който се състезава в категория до 56 килограма и Стилян Гроздев, който се състезава в категория до 62 килограма.

И тримата щангисти са възпитаници на школата на ТСК и треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. Надежда Мей и Стилян Гроздев вече имат опит в участие на подобен род първенства, като Гроздев спечели бронзов медал в движението изтласкване на Европейското първенство през миналата година в Сплит.

Дебют при мъжете ще направи Ангел Русев, който все пак има международен опит макар и при юношите и кадетите. Окончателният състав на националния тим за първенството трябва да стане ясен в края на следващата седмица, когато отборът заминава за Букурещ.