Трима души са загинали в Русенско в празничните дни
Трима души са загинали в Русенско в празничните дни / netinfo

Един е загинал на място, а друг е тежко пострадал при катастрофа на 1 януари в района на с. Батишница. Лек автомобил "Фиат Браво" с великотърновска регистрация, който се е движел от селото към град Две могили при движение е излязъл от пътното платно и се е блъснал в крайпътно дърво. В резултат на удара колата се е самозапалила.

Пристигналите на място екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ са открили в колата изгорял до неузнаваемост труп с неустановена самоличност, а до автомобила е намерен тежко пострадал 23-годишен младеж от град Стражица. Той е отведен и настанен в русенската болница, където е установено, че има тежка черепно-мозъчна травма и е опериран по спешност. По случая се води дознание.

Пешеходец е бил прегазен в село Долна студена. Инцидентът е станал около 1.30 часа на 1 януари. Починалият е 60-годишен, прегазен от неизвестен автомобил, който е напуснал произшествието. Полицаите са установили, че водачът е 23-годишен мъж от същото село, който се е укрил в дома си, а колата, с която е направил катастрофата - "Форд Ескорт", е прибрана в гаража. По случая е образувано дознание.

При третия случай 59-годишен мъж е бил намерен починал при пожар в стопанска постройка. Това е станало на 31 декември, в местността “Кълнъ дере” край Русе. Към мястото веднага са били изпратени екипи от втора районна служба на пожарната. Изгорелият е собственик на постройката.

Според първоначалната информация най-вероятно мъжът е влязъл в сградата, за да размрази чешма, като е запалил хартия или някакъв друг материал.