Трансгранична сватба в Гюргево с много русенски гости
Трансгранична сватба в Гюргево с много русенски гости / Снимка:Цветелина Терзиева

Втора сватба с трансграничен характер, за която има принос Асоциация „Еврорегион Данубиус” ще се проведе утре в Гюргево, а на нея ще присъстват и много русенци. “Виновникът” за тазгодишната сватба е Мируна Дудъу - зам.директор на дирекция „Международно сътрудничество, стратегии и проекти” в Окръжен съвет Гюргево, която се омъжва за избраника си Мирча Драгош.

Вече 7 години, Мируна е „дясната” ръка на изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус” в Гюргево. Тя е и член на Съвместната работна група от представители на земеделието в Русенска област и Гюргевски окръг.

С помощта на „Еврорегион Данубиус” младоженката от Гюргево избра за своята сватба русенски цветя, булчински аксесоари  и други помощни материали за важното събитие. Специални гости на празника са Иван Григоров, Лили Ганчева, комисар Светослав Първанов, комисар Димитър Павлов. Картината на известния  русенски художник Пламен Монев „Пейзаж от Русе – някога” е един от подаръците,  които русенската група ще подари на младата двойка.