Талантливи русенчета с награди от конкурси
Талантливи русенчета с награди от конкурси / DarikNews.bg, архив

Възпитаници на Школата по изобразителни изкуства към Общинския детски център за култура и изкуство, с ръководител Адриан Хрисандов, бяха отличени в конкурси за  рисунки. 12-годишният Веселин Ангелов зае първо място в Националния конкурс за детска рисунка „Мисия спасител” 2010 г. в първа категория – ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство. Конкурсът е организиран от Главна дирекция „Гражданска защита” към Министерството на вътрешните работи. Веселин получи грамота и предметни награди.

Йоана Тодорова и Борис Бонев, и двамата на 12 години, бяха отличени с награди в раздел „Изобразително изкуство” в Националния конкурс „Хубава си, татковино”, обявен от детското списание „Пчелица”. Те получиха грамоти и предметни  награди.

10-годишната Адрияна Николова от Школата за народно пеене с ръководител Светлана Недкова при Общински детски център за култура и изкуство, участва в XI– тия радиоконкурс „Рано в неделя” на Българско национално радио. Малката народна певица спечели в гласуването на слушателите за най–добър изпълнител с песента „Драга, Драганчице”. Това я направи лауреат на конкурса за млади фолклорни таланти.

На 22.01.2011 г. талантливото русенско дете бе в националното радио, за да участва в заключителния концерт на лауреатите на конкурса. На тържествения концерт присъстваха именити народни певци и инструменталисти, преподаватели, фолклористи, музиковеди: Калинка Згурова, Бинка Добрева, Илия Луков, проф. д–р Михаил Букурещлиев, проф. Милчо Василев, Николай Чапански. След концерта малката русенска певица беше поканена да направи запис, който ще остане във фонда на БНР. Адрияна Николова пее в Школата за народно пеене от 2006 година, носител е на множество награди.