Талантливи деца получиха подкрепа от Бистра и Галина
Талантливи деца получиха подкрепа от Бистра и Галина / netinfo
Управителния съвет на хотел-фондация „Бистра и Галина” подкрепи с 2200 лв. децата на Русе, кандидатствали с различни проекти.

По програмата „Талантливите деца на Русе” са отпуснати средства на пианисти от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов”. Васил Иванов, Мартин Иванов, Евгени Нино, Денница Добрева, Невена Тодорова и Сирма Величкова ще използват средствата за участие в различни конкурси и фестивали. Подкрепа получиха и Роксана Борисова, която ще представи Русе на Международен конкурс по класическа китара в Букурещ, както и Айрин Сюлейман – за участие в европейски шампионат по Хип-Хоп в Дания.

Семестриални такси за обучение в Националната спортна академия получиха Иван Десков и Искра Бонева – помощник треньори в център по УШУ „Калагия”. В програмата „Семейството на добрите хора” бяха подпомогнати ученици и студенти със средства за заплащане на семестриални такси и за закупуване на учебници.

В Отворената си програма Фондация „Бистра и Галина„ финансира 2 деца в школата по „Информатика”, които са участници в “Лятна детска академия 2008”.