Табаков и Сефер свидетели по дело в Силистра
Табаков и Сефер свидетели по дело в Силистра / netinfo

Народният представител на ДПС от Силистренско д-р Митхат Табаков се закани да съди медиите, които писаха, че е залагал големи суми в казина. Това стана ясно днес в Окръжния съд в Силистра, където Табаков бе призован като свидетел по дело за незаконна сделка срещу директора на общинското предприятие „Гори" в Дулово Ремзи Хамза. „Мога само да кажа, че написаното за някакви колосални суми, които уж съм проиграл в казино, не отговаря на истината. Когато всичко приключи, ще си потърся правото и ще се защитя чрез съда", заяви пред журналисти бившият кмет на Дулово и народен представител.

Силистренският окръжен съд днес даде ход на дело срещу Ремзи Хамза - директор на общинското предприятие „Гори" в град Дулово. Като свидетели са призовани двамата народни представители от Силистренско Гюнай Сефер и д-р Митхат Табаков.
По данни на обвинението през 2007 година директорът на общинското предприятие сключва сделка с една от фирмите на Сефер за закупуване на имот без да има решение на местния общински съвет. Имотът е хижа на територията на дивечовъдното държавно стопанство „Каракуз". Тя е купена от Сефер още през 2001 година за около 300 000 лева от същото общинско предприятие. Но през 2007 година бизнесменът решава да върне имота на предприятието срещу сумата от близо милион и половина лева. Сделката не е утвърдена от общинския съвет в Дулово. За нарушението е сезирана прокуратурата.

Днес съдът насроч нова експертиза по случая, следващото заседание ще бъде на 31 март.

В съдебната зала се появи само д-р Митхат Табаков. „Аз съм свидетел по делото, който е нарушил закона, да си отговаря", коментира лаконично той.