Съветниците изиграха театър и си запазиха ниските цени на партийните клубове
Съветниците изиграха театър и си запазиха ниските цени на партийните клубове / netinfo
Общинските съветници отложиха за следващо заседание разглеждането на въпроса за наемите на партийните клубове. Предложението за повишаване на наема от 44 ст. за кв.м на 80 ст., бе направено от общинския съветник от групата „Инициатива Русе” Стефан Бучаков. Искането за това бе направено днес на заседанието на Общинския съвет и не е обсъждано предварително в комисиите. Това бе и мотивът предложеното увеличение да не бъде прието.

От „Атака” изразиха мнението, че вместо да се завишава цената на клубовете, е по-добре да се повиши наема на нощните заведения и казината. ,p>Остава открит въпросът защо, след като Бучаков е много добре запознат с процедурите в Общинския съвет, прави предложение, което много лесно може да бъде отхвърлено. Така и той си направи добра реклама, и предложението си остана неприето.

А и за пред хората се разиграва театър. Така хем няма да се повиши наема на ВМРО, чийто клуб е в центъра на града, хем могат да кажат, че са поискали такова повишаване. (Бучаков е член на ВМРО, която заедно с Ростислав Златарски от ССД сформираха Инициатива Русе).