От системен тормоз от свой съсед се оплакват жители на блок в Русе. Мъжът си е направил котел за парно в мазето, откъдето се разнасят миризми и пушек по горните етажи. Тъй като отказвал да премахне инсталацията, се стигало не само до разправии с недоволните съседи, но и до физически сблъсък. Има заповед на кмета за премахване на котелното, но мъжът я обжалвал в административния съд.

Една от потърпевшите е Юлияна Стоева, която има апартамент на четвъртия етаж във вход Е на блок 111 в квартал Чародейка. Заради пушека от котелното, доскоро всяка година си е правила ремонт на банята. По думите й, многократно са молили собственика на инсталацията да я премахне, но той отказвал и дори налитал на бой.

През годините са се обръщали към различни институции, но без резултат, докато от РДНСК установили, че има незаконен строеж. Издадена е заповед от кмета за премахването на котелното, но собственикът я обжалвал пред Административния съд. Ако се окаже, че решението не е в тяхна полза, от етажната собственост ще си търсят правата в съда.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
БГНЕС