Събират проекти за страшни еко чудовища
Събират проекти за страшни еко чудовища / Дарик Русе, Искра Георгиева, архив

„Ротаракт клуб Русе” продължава набирането на проекти за конкурса „Най-страшното еко чудовище”, съобщи президентът на организацията Венцислава Николова. Идеята е да се намерят ентусиасти, които да изработят фигура на лош герой от приказките или митологията с отпадъчни и рециклирани материали.

Младите ротарианци призовават русенци да си припомнят любимите приказки от детството и да си изберат герой, когото да пресъздадат. Ограничения за произхода на историите и героите няма. Приказките може да са български народни, митологични или авторски, а също руски, азиатски, скандинавски, европейски.

Чудовището трябва да е изработено основно от отпадъци или рециклирани материали, т.е. да е „еко”. Размерът трябва да бъде минимум 1.30 метра на височина, а дължината или диаметърът – в зависимост от формата. Срокът за изработка, който младите ротарианци поставят, е не по-късно от 15 юни.

Участниците в конкурса трябва да попадат в една от трите възрастови категории 7-13, 14-18 или 18+ години. Те трябва да сформират свой екип с максимум четирима съученици, колеги или приятели. Отборът трябва да си измисли име и да подаде заявление за участие в конкурса с имена, възраст, телефон за контакт, училище, университет, фирма или организация.

Чудовищата ще бъдат разположени в Парка на младежта в Русе по време на фестивал RACycle на 16 и 17 юни. Посетителите и участниците във фестивала ще могат да гласуват на място за всяко от изложените чудовища. Награждаването е предвидено за неделя, 17 юни. Заявките за участие  могат да се отправят на имейл ruse@rotaract-bg.org.