Светне ли в „Дружба” – печелите изборите!
Светне ли в „Дружба” – печелите изборите! / netinfo

Градският център трябва и може да се ширне до крайните квартали в буквалния смисъл,  това са предвидили в програмата си за развитие  кандидатите за местното управление на ОДС в Русе. Те разговаряха за това в спонтанни срещи с жителите на квартал „Дружба” през последните два дни.

Хората поставят едни и същи въпроси от години и твърдят, че няма промяна – крайният квартал си остава забравен и неприветлив. Оскъдното осветление и лошата инфраструктура са най-често коментираните проблеми. „Който освети пространството между блоковете с номера 5, 6 и 7 печели изборите в „Дружба”!” , така емоционално се включи в разговорите възрастна жена, която повече от 20 години стига до дома си в пълен мрак.

Кандидатите за общински съветници  Борил Панайотов, Евгени Игнатов и Деян Недков разгледаха възможността за бърза реакция, но се оказа, че там никога не е съществувала електрическа инфраструктура за осветяване на пространството между блоковете. Те се ангажираха този въпрос да бъде първият, с който ще започне работа новата комисия по Териториално и селищно устройство след изборите.

Кандидатът за кмет Борислав Българинов и екипът му от листата за съветници на ОДС оставиха впечатления, че са хора със знания и управленски капацитет  да провеждат  последователна политика за облагородяване и поддържане на всяко място в Русе, независимо колко е значимо и отдалечено от представителните райони на общината.