Стефко Бурджиев организира среща за бул. България
Стефко Бурджиев организира среща за бул. България / Дарик Русе, архив

Областният управител Стефко Бурджиев ще инициира среща между Агенция „Пътна инфраструктура” и Холдинг „Пътища” АД в качеството им на възложител и изпълнител на строително-ремонтните работи на бул. „България”. Това решение беше взето по време на работна среща, в която участваха зам.областният управител Веско Маринов, екперти от областната администрация, от ОПУ – Русе и бившият резидент по проект „Транзитни пътища ІV” – ЛОТ №8 Енчо Енев.

Целта на предстоящата среща е да се търсят възможности за довършване на строително-ремонтните работи по бул. „България”. Вариантите са два – или настоящият договор между възложителя и изпълнителя да се анексира, или да се прекрати и да се търси нов изпълнител. На територията на гр.Русе договорените видове работи са извършвани от подизпълнителя „Пътстрой – Ловеч” ЕАД и др. подизпълнители.

От началото на 2011г. фирмата-изпълнител е преустановила изцяло работите по договора. Булевардът е отворен за движение на автомобили, но поради неизпълнение на определени пътно-строителни работи, както и установени дефекти на вече изпълненото, до момента не е подписан акт обр.15 за установяване годността за приемане на строежа. По време на състоялата се в Областна администрация – Русе работна среща стана ясно, че за окончателното завършване на обекта ще са нужни не по-малко от шест месеца интензивна работа.

Необходимо е изграждането на два ръка за вход и изход към и от булеварда в района на кръговото движение край ГКПП – Дунав мост. При ремонта са били унищожени държавни репери, има много работа по отводняване на пътя, повдигане на ел.проводи, монтиране на стоманени предпазни огради, ремонт и възстановяване на дефектирали площи на горния пласт на асфалтовото покритие на бул. „България”, подмяна на дефектирали бордюри, капаци за ревизионни и дъждоприемни шахти.