Стартира процедурата за концесията на летище Русе
Стартира процедурата за концесията на летище Русе / netinfo
Министерството на транспорта днес, стартира открита процедура за предоставянето на концесия на Летище Русе. Това стана, след като на 12 ноември 2007 г. Министерският съвет взе решение за предоставяне на концесия на летище за обществено ползване Русе, обект – публична държавна собственост. Максимален срок на концесията е 35 години.

Документацията за участие е на стойност 5 хил. лева и може да бъде закупена всеки работен ден в Министерството на транспорта Офертите ще бъдат отворени в 14.00 часа на 114 ден след обнародването на обявлението. То е обнародвано в електронната страница на Държавен вестник – № 1 от 20.12.2007 г.

Концесията е с основен предмет управление и поддържане на риск на концесионера на гражданско летище за обществено ползване Русе. Определен е допълнителен предмет на концесията: извършване от концесионера на частична рехабилитация, реконструкция и ремонт, а в определени случаи и частично разширяване на обекта на концесията.

Изискванията за концесионера са: да бъде търговец, регистриран по Търговския закон на Република България, или лице, регистрирано като търговец по законодателството на държава-членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, на който е издаден лиценз за летищен оператор.