Старейшините станаха смешни покрай дебата за Доходното
Старейшините станаха смешни покрай дебата за Доходното / netinfo

Безхаберие на общинските съветници стопира бъдещото доизграждане на Доходното здание. На днешната сесия трябваше да бъде гласувано предложение на кметската администрация за събарянето на новата част и изграждането и наново.

 

След дълги пререкания, за целесъобразността на това предложение, все пак старейшините се съгласиха, но се стигна до друг куриоз. Всички 26 съветници, които бяха останали на заседанието, дадоха положителен вот. Когато обаче трябваше да се приеме промяна в бюджета на Общината, за да се финансира проектирането, 6 от тях се въздържаха. За целта беше необходимо единогласие.

 

Така се стигна до положението, че общинският съвет, макар и в половин състав, прие предложението на кмета, но отказа да го финансира, като в крайна сметка за да го гласува в крайния му вариант иска да види проект, за който не отпусна пари.

 

Въпреки че кмета ясно обясни куриозната ситуация, и поиска повторно гласуване, резултатът бе същия. Така, утре вечер старейшините ще се съберат на мотел „Рай” за да закрият сезона, а най-важната точка от днешната сесия ще разглеждат евентуално наесен.