Срещи, идеи, ателиета-проект Дунавски преход
Срещи, идеи, ателиета-проект Дунавски преход / netinfo

Редица интересни събития ще се случват в Русе през август в рамките на международен проект „Дунавски преход”, съобщи директорът на дружество „Елиас Канети” Мартин Иванов. В основата на проекта, иницииран от неправителствени организации от целия Дунавски регион, е постигането на социална промяна и устойчиво развитие чрез широки граждански начинания.

Мащабният проект предвижда организирането на разнообразни събития в 14 държави от извора до делтата на река Дунав. Те започват през март и завършват през септември. През цялото това време ще се осъществи пътуване на група хора /може да се включи който желае/ по Дунав /с различни видове транспорт/ със спирки във всички места, включени в проекта. Идеята е обмяна на идеи, опит, запознанства, провокиране на екологично и социално предприемачество, обясни Мартин Иванов.

Той съобщи, че през август по проекта в Русе ще гостува Надежда Савова - основател на Хлебните къщи, чиято мрежа вече се разпростира по цял свят. В края на 2012 г. Надежда Савова беше отличена като Пътешественик на годината в престижната класация на National Geographic в САЩ.

Програмата ще включва още театрално ателие за хора с увреждания, музикално ателие, както и тематични разходки, посветени на Русе. Подробна информация за Donauwandel: www.thinkcamp.eu