Спортната студентска общност се среща с ректора и обявява успехите си
Спортната студентска общност се среща с ректора и обявява успехите си / Dariknews.bg, архив

Спортната студентска общност ще се срещне с ректора на Русенския университет проф. Христо Белоев и академичното ръководство. Събитието е традиционно и се провежда всяка година в навечерието на Студентския празник. Организатори са катедрата по Физическо възпитание и спорт, Университетският спортно-оздравителен център, дружество „Академик“ и Студентският съвет. На тържеството се обявяват най-важните постижения на университета през годината в индивидуалните и отборните спортове, за които спортисти, треньори и преподаватели получават поздравления и награди от ректора.

И през 2012 г. студентският спорт в Русе има своите достойни отличия. Баскетболът във формат 3х3 стана държавен студентски шампион, спечели шампионата на Националната студентска универсиада „Албена-2012“ и достигна до четвъртфинала на Първото световно студентско първенство по дисциплината в Крагуевац, Сърбия. Интересът на студентите към този формат на играта видимо нараства, което ще стимулира развитието му в следващите години.

Мъжките студентски отбори по волейбол и футбол също завоюваха шампионски титли на универсиадата в Албена, като футболистите се класираха първи и в „Северната студентска група“.

Спортното ориентиране се представи отново много силно и индивидуално, и отборно. Ивайло Каменаров е държавен шампион на България при мъжете и държавен студентски шампион. А на световното първенство през август в Швейцария достигна до „А“ финал. Държавен студентски шампион за 2012 е и отборът на университета по спортно ориентиране.

Спортният бридж става все по-популярен сред студентите. На проведеното в Русе Държавно студентско първенство отборът на русенското висше училище се представи отлично и спечели Държавния студентски шампионат.